Home » activiteiten » kinderboerderij

Kinderboerderij de Goffert

Gelegen op een heuvel met uitzicht op het grote grasveld van goffertpark Nijmegen ligt kinderboerderij de Goffert.

kinderboerderij-de-goffert

Kinderboerderij de Goffert – speeltuin en terras

Kinderboerderij De Goffert is een prachtige plek in Nijmegen waar kinderen kunnen spelen en leren over dieren en de natuur. Het is een ideale locatie voor gezinnen die een dagje uit willen, voor scholen die op zoek zijn naar een educatieve activiteit, en voor iedereen die geïnteresseerd is in het boerenleven en de zorg voor dieren.

De kinderboerderij bevindt zich in het prachtige Goffertpark, dat een oppervlakte heeft van 82 hectare. Het park is een populaire bestemming voor recreatie, en er zijn veel wandel- en fietspaden, sportvelden en speeltuinen te vinden. De kinderboerderij is een van de vele attracties van het park, en is een geweldige plek om te bezoeken, vooral als je kinderen hebt.

De kinderboerderij heeft een breed scala aan dieren, waaronder geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia’s, pauwen, paarden en varkens. Door om te gaan met deze dieren leren kinderen hoe ze voor dieren moeten zorgen en hoe belangrijk het is om respectvol met dieren om te gaan.

Naast het bezoeken van de dieren, zijn er nog vele andere activiteiten op de kinderboerderij. Er is een speeltuin met schommels, glijbanen, klimtoestellen, zandbak en een doolhof. In de zomer worden er soms speciale activiteiten georganiseerd, zoals knutselworkshops, dansvoorstellingen en muziekoptredens. Er is ook een educatief programma waarbij kinderen meer leren over de dieren en hun leefomgeving.

Een ander leuk aspect van de kinderboerderij is het restaurant. Het restaurant heeft een groot terras met uitzicht op de speeltuin en de dierenweides, en serveert heerlijke koffie en versnaperingen. Voor de kleintjes is er frisdrank, chocolademelk, chips, koek maar ook appels. Het restaurant is ook een geweldige plek om te ontspannen terwijl de kinderen spelen.

Kinderboerderij De Goffert heeft ook een belangrijke sociale functie. Het biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en er zijn veel vrijwilligers actief die helpen met de verzorging van de dieren en het onderhoud van het terrein. Daarnaast is de kinderboerderij een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en een plek waar kinderen uit verschillende sociale achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en samen spelen.